Equip

Els socis pertanyen a cinc centres d’investigació de tres institucions nacionals d’Espanya

Socis

Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, IRTA, Generalitat de Catalunya

L’IRTA, està ubicat a Sant Carles de la Ràpita, té una ubicació privilegiada als peus de les zones de pesca del marisc. L’IRTA és el responsable de dur a terme el «Programa de seguiment de la qualitat de l’aigua a les zones de pesca de marisc de Catalunya» des de 1999 i, per tant, està en estret contacte amb el sector productiu i administratiu.

L’IRTA també ha començat a realitzar anàlisi de fitoplàncton marí de la Costa Valenciana. A més, l’IRTA també compta amb instal·lacions d’investigació aqüícola, tant a l’interior com a l’exterior.

Banco Español de Algas (BEA), Universidad de Las Palmas de Gran Canaria (ULPGC)

Es tracta de la col·lecció pública i oficial de microalgues i cianobacteris espanyoles i està acreditada com a Autoritat Internacional per al Dipòsit de Microorganismes per l’Organització Mundial de la Propietat Industrial (OMPI).

Instituto Universitario en Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria (IUSA), Universidad de Las Palmas de Gran Canaria (ULPGC)

El propòsit per al qual es crea l’Institut és «servir com una eina útil per a la societat i convertir-se en un referent en la matèria de sanitat animal i seguretat alimentària», no només a Canàries, sinó també a la resta del nostre país i en el món. La nostra situació estratègica, geogràfica i cultural, i els esdeveniments que estem vivint pel que fa a la propagació de malalties, l’aparició de nous problemes de salut en el món, àmplies àrees de pobresa i fluxos migratoris massius des d’aquestes mateixes àrees, ens permeten obrir, des d’Europa, àmplies línies de col·laboració amb països d’Àfrica i Centre i Sud-amèrica, permetent el desenvolupament cultural i sanitari d’aquestes mateixes àrees.

Agencia Estatal Consejo Superior de Investigaciones Científicas (IDAEA-CSIC)

El principal interès investigador del Laboratori d’Espectrometria de Masses-contaminants orgànics de l’IDAEA-CSIC se centra en l’estudi de contaminants orgànics en concentracions de traça en les matrius pertanyents als diferents compartiments ambientals. El laboratori té experiència en anàlisi de toxines (microcistines, toxines, saxitoxines, CTXs, tetrodotoxines, entre d’altres) mitjançant diferents metodologies basades en LC-MS, LC-MS/MS, LC-HRMS espectrometria de masses; MALDI-TOF/TOF.

Observatorio Canario de Algas Nocivas (OCHABs), Universidad de Las Palmas de Gran Canaria (ULPGC)

L’augment de temperatura i el CO2 al mar pot afavorir l’expansió d’algues tòxiques o nocives, que afecten significativament no només als ecosistemes marins, sinó també a el benestar, la salut de la població i les activitats recreatives associades. el turisme i la qualitat de l’entorn.

Col·laboradors

Illes Balears

CSIC-IMEDEA implicat en el mostreig de microalgues a les Illes Balears i compartirà les seves instal·lacions a CSIC-IMEDEA

Illes Balears

LIMIA. Direcció General de Pesca i Medi Marí. Illes Balears.



Illes Canàries

Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Aigües, Gobierno de Canarias



Vols contactar amb nosaltres?

Per a més informació sobre el projecte o interès sobre el tema, ¡contacta’ns!

Total visites: 8016 · Última modificació: abr. 14, 2021 @ 08:06